Blankenberge


‘[…] met lef gespeeld.’
Huis aan huis, 27 juni 2015


‘[…] indrukwekkend gevoel voor timing […].’
Leeuwarder Courant, 27 juni 2015


De zomer loopt ten einde…

Eigenaresse Lucy klaagt over een ‘erbarmelijk slecht seizoen’ en kondigt aan dat ze haar brasserie wil verkopen. Haar zoon Kurt heeft wilde plannen om de zaak om te bouwen tot een dancing. Weinig reden tot feesten, maar het einde van het seizoen vraagt nu eenmaal om een feestelijke afsluiting.

De laatste avonden hangt iedereen maar wat rond: de jonge kelner Philippe; Carine, een serveerster op haar retour; keukenhulp Bertje, een oude en vereenzaamde man; Idriss, een jonge illegaal, die ’s nachts de boel komt schoonmaken; wijkagent Armand, die een oogje heeft op Lucy…

Blankenberge is een tragikomedie, waarin de aanvankelijk grappige toon een wrange nasmaak achterlaat. Het is een toneelstuk dat door het lachen heen een pijnlijke dosis kleinburgerlijkheid in kaart brengt.

Een kleinburgerlijkheid die nu – vijfentwintig jaar nadat Tom Lanoye het schreef – nog altijd actueel is.

Rolverdeling:

Jeltje Joustra – Lucy
Colin Vosveld – Armand
Bram Adriaansz – Kurt
Nico Wierstra – Philippe
Kimberley Piek – Carine
Joyce Beukema – Brigit
Jacob Adema – Bertje
Sander Boonstra – Idriss

Regie:

Hans van Buuren

Blankenberge ging op 25 juni 2015 in premiere als eerste openluchtspel in Ryptsjerk. Daarna volgden nog voorstellingen op 26 en 27 juni en 2, 3 en 4 juli. Alle voorstellingen vonden plaats op het terrein van De Vertakking, Binnendijk 76.

 

Klik hier voor mediabestanden.