Wie is bang voor Virginia Woolf

‘Ruziënd de liefde bedrijven.’
Leeuwarder Courant, 30 april 2014

Edward Albee’s klassieker Wie is bang voor Virginia Woolf is een bijna drie uur durend, in alcohol gedrenkt gevecht tussen Martha en George. Het is een gevecht tussen twee beschadigde mensen die, met dat vechten, een vorm hebben gevonden om te overleven. Een gevecht uit liefde met als doel bij elkaar te blijven en alle frustraties en de eenzaamheid te verdrijven; ruzie maken als hoogste vorm van intimiteit. Een intimiteit die alleen verstoord wordt door de aanwezigheid van het pas getrouwde stel Honey en Nick, die onvermoed worden meegesleurd in een lange nacht graaien naar elkaars ziel. Want George en Martha hebben een publiek nodig om te kunnen schitteren.

Maar het blijft intiem. De toeschouwer in de zaal is getuige van een fel gevecht over liefde en dood tussen vier mensen. Een gevecht dat ze eigenlijk niet mogen zien.

Rolverdeling:

Kimberley Piek – Martha
Sander Boonstra – George
Evelien van Arkel – Honey
Bram Adriaansz – Nick

Regie:

Hans van Buuren

Muziek:

Jos de Vooght

Wie is bang voor Virginia Woolf ging op 2 mei 2014 in première in De Kanselarij in Leeuwarden. Voorafgaand werden er in Debatcentrum De Bres in Leeuwarden en It Maskelyn in Hurdegaryp try-outs gespeeld.

Klik hier voor mediabestanden.