Over WIG

WIG Producties (onderdeel van de Manus Branding Stichting) houdt zich bezig met het bedenken, initiëren en uitvoeren van theaterproducties in de breedst mogelijke zin van het woord voor een breed uiteenlopend publiek. Bij WIG staat de kunst en de kunde van het acteren voorop. Het ensemble van spelers en creatives bestaat uit zowel professionals als gevorderde amateurs, allen vanzelfsprekend met een warm hart voor kunst en cultuur en een grote ziel voor theater. In trainingen, workshops en voorstellingen delen zij hun ervaringen en ideeën.

Klik hier voor het gehele ensemble van WIG Producties.

In 2013 speelde WIG haar eerste voorstelling: het zelfgeschreven Snode plannen. Daarna begonnen de repetities voor het ambitieuze project Wie is bang voor Virginia Woolf van Edward Albee (2014). In 2015 waagde het ensemble zich aan het eerste openluchtspel van Ryptsjerk: Blankenberge van Tom Lanoye, welke door pers en publiek enthousiast werd ontvangen.

Charlotte (2017)een theatermonoloog door Kimberley Piek over de laatste dagen van Charlotte Corday is in maart in Leeuwarden in première gegaan.
De locatievoorstelling; De bodemloze put (van Margreet de Heer en Hans van Buuren) werd tussen 29 juni en 10 juli gespeeld in Oentsjerk.

In 2018 realiseerde Wig in samenwerking met de “mienskip” in Ryptsjerk Yn it Skaad fan ‘e Toer ; één van de tweeëndertig projecten van Under de Toer i.h.k.v LF 2018

De marathon voorstelling Kruistochten een trilogie van Alan Aykbourn werd in mei en juni 2019 gespeeld in het voormalige postsorteercentrum aan de Snekertrekweg in Leeuwarden.

 

Remove the row

Column: 1

WIG onderschrijft de Governance Code Cultuur

Column: 2