Margreet de Heer

margreetMargreet de Heer (1972) groeide op in Friesland en ging naar de middelbare school in Leeuwarden, waar zij eind jaren tachtig het Stadstheater ontdekte, broedplaats voor dramatisch creatief talent. Zij werd aangenomen voor de opleiding scenario en regie aan de Filmacademie in Amsterdam, maar maakte die niet af. In plaats daarvan ging ze theologie studeren, in de voetsporen van haar familie. Aan het eind van deze studie besloot ze dat ze toch liever striptekenaar wilde worden, een besluit waar ze sindsdien bij gebleven is.

De Heer is tekenaar en auteur van de In Beeld-serie, een reeks educatieve stripboeken over onder andere filosofie, religie en wetenschappen, die ook in het buitenland zijn uitgegeven. Daarnaast verscheen haar werk in uiteenlopende kranten en tijdschriften, van weekblad Yes tot dagblad Trouw.

Als theatermaakster werkte ze tot 1993 mee aan de wekelijkse voorstellingen van het Stadstheater, en schreef ze onder andere Blauwbaard voor het Leeuwarder Straatfestival en de openluchtvoorstelling De Vuurvrouw die werd opgevoerd in de Prinsentuin in 1994.

Met De bodemloze put boort zij haar schrijverstalent aan en gaat zij opnieuw de samenwerking aan met oude Stadstheatervrienden.

Meer informatie over Margreet is te vinden op haar eigen website.