Arjen Bras

Arjen Bras (1967) kreeg toen hij acht jaar was zijn eerste gitaar en heeft het instrument sindsdien niet meer losgelaten. Hij kreeg gitaarles en schreef en componeerde op twaalfjarige leeftijd zijn eerst liedje. Op de havo in Appingedam was hij als muzikant altijd betrokken bij het schooltheater en speelde met zijn eigen band covers van onder andere Status Quo en The Police. Na de middelbare school ging hij naar het conservatorium in Leeuwarden.

Muziek

Als componist, gitarist en zanger speelde Bras in de Tres Taco’s, De gang van Sake en De luie Hond. Daarnaast werkte hij als singer-songwriter aan een solocarrière en gaf hij zangles. Met De gang van Sake maakte hij vier muziektheatervoorstellingen voor kinderen en toerde met deze voorstellingen door Nederland en België. Naast zijn solo-werk speelt hij nu nog in The Soul Survivors en The Howdy Boys.

Theater

Voor het theater was Bras componist / muzikant bij De Vuurvrouw van Margreet de Heer (Prinsentuin Leeuwarden,  1994), Het Doodenschip (1998) van Stichting van de Prinselijke Eenvoud, en bij WIG voor Tom Lanoye’s Blankenberge (2015)en Charlotte en De Bodemloze Put (2016)