Colin Vosveld

Colin Vosveld (1970) volgde in 1988 de vooropleiding theater in Groningen bij Josha Haman en studeerde vanaf 1990 aan Docentenopleiding Drama in Leeuwarden.

Toneel

Vosveld volgde cursussen bij Cliff Sutton (method acting) in Amsterdam, bij het Roy Hart Theatre in Rossignol en bij Sigmund Malik’s Grotowski-groep. Hij was van 1990 tot 1994 één van de vaste spelers van het Stadstheater in Leeuwarden en acteur bij toneelgroep Montana van Wil van Doorn. De voorstelling Man en Paard speelde in Nederland, Duitsland en België. Hij werkte daarna twee jaar in Italië bij het Teatro di Nascosto van Annet Henneman. In Leeuwarden  speelde hij in De Vuurvrouw van Margreet de Heer, opgevoerd in de Prinsentuin in 1994, in Het Doodenschip (1998) van Stichting van de Prinselijke Eenvoud en bij WIG Producties in Tom Lanoye’sBlankenberge.

TV / Film

Op televisie was Vosveld te zien in Goudkust en speelde hij gastrollen in GTST, Onderweg naar morgenHet zonnetje in huisBlauw blauw en Westenwind. Naast zijn theaterwerk is hij stemacteur en voice over, en maakt hij muziek met King Kong Secret Skin.


Kruistochten (2019)
Norman

De Bodemloze put (2016)
Dicky

Blankenberge (2015)
Armand