Esther de Jong

Esther de Jong (1994) studeerde in 2015 af aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden.
Zij was al op de middelbare school actief als muziekante en theatermaakster.

Tussen 2008 en 2012 deed ze met De Trap vijf maal mee met de voorrondes van Kunstbende en behaalde daar vier maal een tweede en één maal de eerste prijs. In 2010 speelde zij mee in Prymgetallenvan Tryater. In 2012 speelde zij Live een multimedia voorstelling van Parnas in Leeuwarden en in 2013 in Snode Plannen van WigproductiesIn 2014 was zij te zien in Doodkruid onder regie van Hannegijs Jonker en in het mini-locatieproject Worteldagen.

Als muzikante is zij al sinds 2012 actief met verscheidene Solo optredens (zang en gitaar).
Zij werkte mee aan Erika of een kleine insectenopera van PeerGroupJong (zang, gitaar pepercussie) en aan Wegwezen (soundscape) Zij zong bij de PeerGroup in Grutte pier- de brân
In 2014 speelde zij als soliste en samen met Hilbrandt op het WinterWelVaartfestival in Groningen.
In 2015 studeerde zij met de muziektheatervoorstelling Om (even) van de wereld te zijn af aan de Academie voor Popcultuur.
Samen met Jamila Faber vormt zij het duo O Kutjes (Rauwe electropop met techno- en hiphopinvloeden en een poëtisch rafelrandje.) en behaalde daarmee in 2016 de finale van de Kleine Prijs van Friesland.

Zij trad op  op plekken als Oerol, Noorderzon, Vera en Vera Downstage, Incubate, Solar, Freeze Festival en Eurosonic.
In januari 2019 kwam haar eerste single ‘Meters diep’ uit en in maart haar tweede single ‘Haas’ onder het label Excelsior Recordings.
Op dit moment is Esther bezig met een huiskamertour samen met Tolls, de muzikale-/mimevoorstelling “In de vitrine” en haar debuut-album dat uit zal komen bij Excelsior Recordings.

https://www.estherdjd.nl/

De Bodemloze Put (2016)
Schikgodin

Snode plannen (2013)
Eef