Margreet de Heer

Margreet de Heer (1972) groeide op in Friesland en ging naar de middelbare school in Leeuwarden, waar zij eind jaren tachtig het Stadstheater ontdekte, broedplaats voor dramatisch creatief talent. Zij werd aangenomen voor de opleiding scenario en regie aan de Filmacademie in Amsterdam, maar maakte die niet af. In plaats daarvan ging ze theologie studeren, in de voetsporen van haar familie. Aan het eind van deze studie besloot ze dat ze toch liever striptekenaar wilde worden, een besluit waar ze sindsdien bij gebleven is.

De Heer is tekenaar en auteur van de In Beeld-serie, een reeks educatieve stripboeken over onder andere filosofie, religie en wetenschappen, die ook in het buitenland zijn uitgegeven. Daarnaast verscheen haar werk in uiteenlopende kranten en tijdschriften, van weekblad Yes tot dagblad Trouw.
In 2017 werd zij uitgeroepen tot de stripmaker des vaderlands, Een eervolle functie die zij drie jaar mag vervullen en die inhoudt dat zijin de media de Nederlandse Strip mag vertegenwoordigen, strips gaat maken over nationale aangelegenheden, zich gaat inzetten voor meer gebruik van strips in het onderwijs.

Als theatermaakster werkte ze tot 1993 mee aan de wekelijkse voorstellingen van het Stadstheater, en schreef ze onder andere Blauwbaard voor het Leeuwarder Straatfestival en de openluchtvoorstelling De Vuurvrouw die werd opgevoerd in de Prinsentuin in 1994.
Met De bodemloze put boort zij haar schrijverstalent aan en gaat zij opnieuw de samenwerking aan met oude Stadstheatervrienden.

http://www.margreetdeheer.com/