Martin Beekman

Sinds zijn afstuderen aan het conservatorium in 1991 richtte hij zijn leven bijna geheel in om vorm te geven aan zijn passie voor muziek.
De rode draad in zijn muzikale loopbaan is het lesgeven. Al ruim twintig jaar is hij onafgebroken actief als gitaardocent, aan verschillende instituten in Friesland en Groningen.
Sinds 2008 zijn zijn onderwijsactiviteiten ondergebracht in een eigen Gitaarschool AMB, gevestigd in Wergea.

The Ritzy Relay heette zijn eerste band, opgericht in 1978 in Emmen. Op een geleende Fender Twin Reverb, ploeterde hij zichzelf door het eerste concert heen.
Daarna volgde The Peptones (1984). Met als belangrijke begrippen; Eigenheid, oorspronkelijkheid, originaliteit, overtuiging. Alle zielen op tafel en GAAN.
Tussen 1996 en 2001 was de Nightshift Partyband een bron van onmetelijke ervaring in de zin van het aantal optredens, het geld dat ermee gemoeid was en de zakelijke kant van de ‘business’. De artiest werd naast muzikant ook ambachtsman.
Sinds 2012 speelt hij met beide beentjes op de grond in Beukema, een band die overigens al sinds 1992 actief was onder de oorspronkelijke naam Special Guests en later Samar. Beukema bracht op 1 december 2007 een eerste CD uit, getiteld  MAX PATAT.

Om zichzelf als gitarist te blijven ontwikkelen, zoekt Martin de muzikale grenzen op in Bigband Friesland. Jazz is voor hem de grootste uitdaging als het om spelen en luisteren gaat. Begeleiden, soleren, lezen, het leren kennen van verschillende muziekstijlen, het samenspelen met anderen maakt dat hij zich voortdurend aangesproken voelt op al zijn vaardigheden.
En ook hier geldt, net als bij alle andere ervaringen:
béter worden, mooier spelen, meer zeggen…..

Bij Wig maakte Martin de muziek voor Yn it Skaad fan ‘e toer (2018), Kruistochten (2019), Toch (2020) en It’s a wonderful life (2020)

http://www.martinbeekman.com/