Rien Stegman

Rien Stegman studeerde in 1984 af aan de Toneelschool te Arnhem. Na een aantal theatrale omzwervingen in binnen- en buitenland, werd hij aangenomen bij het Zuidelijk Toneel in Eindhoven. In 1990 trad hij toe tot het gezelschap Het Gevolg te Turnhout, België.  Onder leiding van Ignace Cornelissen werkte hij hier ruim vijf jaar. Met producties van dit gezelschap trad hij op in België, Nederland, Oostenrijk en Italië.

Daarna heeft Stegman tot 2004, samen met Jan van den Berg, het gezelschap Theater Adhoc gevormd. Een van de hoogtepunten was het optreden op het Fringefestival in Edinburgh met de productie The Paradox of Pergamon. Het jaar daarop kreeg Theater Adhoc een structurele subsidie van de Raad voor Cultuur. Vanaf 2000 heeft Rien Stegman ook regelmatig deel uit gemaakt van het ensemble van het Noordelijk Nederlands Toneel (NNT) onder leiding van Koos Terpstra.

Naast zijn theatrale activiteiten heeft Stegman regielessen gegeven aan het Conservatorium te Arnhem, het ROC te Nijmegen en op de Theateropleiding van de HKU.