Simone Montsma

Simone Montsma (1965) is sinds jaar en dag betrokken bij de producties van Hans van Buuren en WIG Producties. Voor Het Doodenschip en Roos was ze productieleidster.
Na haar studie in het welzijnswerk betrok ze een leidinggevende functie in de horeca.( o.a. Het Leven en Restaurantschip Prinses Juliana) Dankzij de vele contacten die ze hiermee opdeed, werd ze gevraagd voor een staffunctie binnen Theater Romein waar ze haar ondernemingstalent kon combineren met haar voorliefde voor theater en kunst.Naast haar werkzaamheden en het produceren van meerdere voorstellingen is ze lid geweest van de commissie podiumkunsten Friesland.

Gedurende een aantal jaren was ze werkzaam als consulent podiumkunsten voor het basisonderwijs en voortgezet onderwijs bij Kunst en Cultuur Drenthe. Hier was ze zowel zakelijk als inhoudelijk verantwoordelijk voor de Kunstmenu’s en Podiumplannen en Initieerder van vele kunst-educatieve projecten binnen de provincie Drenthe. Haar organisatietalent heeft ze binnen diverse instellingen en projecten in kunnen zetten. Voor WIG Producties produceerde zij eerder Snode Plannen ,Tom Lanoye’s Blankenberge, De Bodemloze Put, Yn it Skaad fan ‘e Toer en Kruistochten.