Algemene Ledenvergadering Toneelgezelschap “Kunst na Arbeid” .2 maart 2022

Aanwezig: Harry van Dijk (voorzitter)
Pytje Dijkstra, (secretaresse),
Sjoukje de Vries ( lid)
Anneke de Jong,
Wiebe Bakker,
Simona Jansen
Geart Zondervan.

Speciale aanwezigheid/gast: Wilhelm Groeselare (regisseur)
Afwezig: Bert de Jager (zonder afmelding 3x), Fred Smit (afgezegd i.v.m. ?)

De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom bij deze “SPOED” ledenvergadering. De voorzitter geeft nog even aan dat hij het heel fijn vindt dat (bijna) iedereen tijd heeft vrij kunnen maken om bij dit overleg aanwezig te kunnen zijn. Ook wil hij nog even aangeven hoe bijzonder het is dat ook onze regisseur tijd voor ons vrij heeft kunnen maken.

De voorzitter wil van iedereen persoonlijk weten of er nog energie, tijd en motivatie is om dit toneelstuk ten uitvoer te brengen, nadat het al twee keer door Corona niet door kon gaan. We maken een rondje:
Anneke:
Ik vind het doodzonde om dit te laten liggen. Ik en Geart hebben als hoofdrolspelers alles op alles gezet om hier een succes van de maken.
Dus ik zeg: Spelen
Geart:
Ik wil wel spelen maar deze Kerst ga ik met mijn familie 4 weken naar Winterberg i.v.m ons 12.5 jarige huwelijk. Maar ik zou wel graag willen spelen maar dan liever niet met de kerst.
Simona:
Ja, nou ik pas me aan. Als Anneke het op kan brengen om weer te spelen, wie ben ik dan om een andere mening te hebben. Nee, ik pas me aan. Ik zeg (net als Anneke) : Spelen.
Wiebe:
Dit stuk moeten we hoe dan ook spelen. Weten jullie wel hoeveel materiaal ik voor het decor heb gebruikt? En wat een tijd in het maken van het decor zit?
En hoe duur dit was?.  We kunnen niet, niet spelen. Met geen mogelijkheid.
Ik heb ook nog samen met Pytje naar de uitgaven gekeken en we moeten spelen anders gaan we failliet. Het zou het einde van onze Toneelvereniging zijn.
Dus het heeft niks met willen te maken, we moeten gewoon spelen.
Pytje:
Ik sluit me bij Wiebe aan. Als we niet spelen gaan we failliet. Maar als Wilhelm het anders ziet dan pas ik me aan want Wilhelm kijkt met een professioneel oog en dat is ook erg belangrijk.
Wilhelm (regisseur) :
Ik hoor jullie allemaal en kom tot de conclusie dat jullie willen spelen. Ik hoor ook de verschillende “zeer” goede argumenten waarom jullie willen spelen. Als ik het goed begrijp willen jullie spelen maar dan niet in de kerstperiode. Ik hoor ook dat jullie bang zijn voor weer een andere variant op Corona en dat Geart in de kerstperiode niet kan optreden. We hebben Geart als hoofdrolspeler echt wel nodig. Mijn voorstel is dan ook om de stuk in de zomerperiode te spelen. Artistiek gezien is hier niets mis mee, je geeft het publiek het kerstgevoel in de zomer. Toneel is kunst en kunst is geen weergave van de werkelijkheid.  Kunst bootst een gevoel en emotie na op een manier die vaak abstracter en surreëler is dan het echte leven. En jullie hebben de skills om dit te kunnen. Jullie kunnen (met mijn hulp) dit.

Van Fred heb ik nog doorgekregen dat hij wel wil spelen maar niet in kerstperiode ivm geloof ofzoiets. 
Dan gaan we zoals de Regisseur Wilhelm aangeeft in de zomer spelen.
Pytje gaat een aantal datums aan jullie doorgeven. Wel het verzoek om hier z.s.m. op te reageren.

Omdat het stil bleef hebben we afgesproken dat iedereen hier nog even over nadenkt. En dat tot die tijd blijft Pytje dit doen.

Rondvraag:

Anneke: Weten we al meer over het volgende stuk en welke rol er voor mij is?

Simona: Ik ben daar ook wel heel nieuwsgierig naar.

Regisseur Wilhelm: Nee, ik heb een paar grote projecten in mijn hoofd, maar ik moet deze nog uitwerken.

Pytje: De functie van penningmeester staat nog open. Ik doe dit er nu bij, maar het is wel druk voor mij. Is er iemand anders die deze functie kan overnemen?

Wiebe: Ik ben mij boormachine kwijt, heeft iemand van jullie deze per ongeluk meegenomen?

Geart: Deze ligt bij mij thuis ik breng hem deze week wel even langs.

De voorzitter sluit de vergadering.

.