Over WIG

WIG Producties (onderdeel van de Manus Branding Stichting) houdt zich bezig met het bedenken, initiëren en uitvoeren van theaterproducties in de breedst mogelijke zin van het woord voor een breed uiteenlopend publiek. Bij WIG staat de kunst en de kunde van het acteren voorop. Het ensemble van spelers en creatievelingen bestaat uit zowel professionals als gevorderde amateurs, allen vanzelfsprekend met een warm hart voor kunst en cultuur en een grote ziel voor theater. In trainingen, workshops en voorstellingen delen zij hun ervaringen en ideeën.

WIG Producties staat graag met zijn voeten in de modder. Ver weg van de chique schouwburg, om in hallen, vervallen gebouwen of ergens in het landschap theater te maken.

In 2013 speelde WIG haar eerste voorstelling: Snode plannen. Daarna begonnen de repetities voor het ambitieuze project Wie is bang voor Virginia Woolf van Edward Albee (2014). In 2015 waagde het ensemble zich aan het eerste openluchtspel van Ryptsjerk: Blankenberge van Tom Lanoye,
Sindsdien speelde WIG Charlotte (2016)een theatermonoloog door Kimberley Piek, en de
locatievoorstelling; De bodemloze put (2016),  Yn it Skaad fan ‘e Toer (2018) één van de tweeëndertig projecten van Under de Toer i.h.k.v LF 2018
De marathon voorstelling Kruistochten een trilogie van Alan Aykbourn werd in mei en juni 2019 gespeeld in het voormalige postsorteercentrum aan de Snekertrekweg in Leeuwarden.

WIG onderschrijft de Governance Code Cultuur.