Maistiid – Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe laat begint de voorstelling?
Alle voorstellingen beginnen om 20:15 uur.
U bent een half uur voor aanvang van de voorstelling welkom op het terrein.
Komt u aan na 20:15 uur, dan kunt u helaas niet meer worden toegelaten.

Hoe lang duurt de voorstelling? Zit er een pauze in de voorstelling?
De voorstelling duurt ongeveer één uur en drie kwartier.
In principe zit er een pauze in de voorstelling. Wanneer dit niet mogelijk is i.v.m. de coronamaatregelen zal de voorstelling zonder pauze gespeeld worden.
Tijdens de pauze kunt u genieten van een drankje in onze Maislounge.

Locatie en parkeren

Waar vindt Maistiid plaats?
Maistiid vindt plaats in een speciaal aangelegd maïsveld bij Ryptsjerk.

Waar kan ik parkeren?
Voor Maistiid hebben we een parkeerveld gecreëerd naast het terrein. Rijd hiervoor naar de Nieuwlandsweg te Ryptsjerk en volg vanaf hier de parkeerborden. Er zijn parkeerwachters aanwezig om u te begeleiden. Let op: het is niet toegestaan om langs de weg of in de berm te parkeren.

Is het terrein bereikbaar per openbaar vervoer?
Met het openbaar vervoer neemt u bus 51 vanuit Leeuwarden tot de halte Breedijk. Vanaf hier is het ongeveer 15 minuten lopen naar het terrein. De laatste bus terug richting Leeuwarden vertrekt om 23:48 uur. Voor actuele informatie over het busvervoer kijkt u op 9292ov.nl.

Hoe bestel ik tickets voor Maistiid? Wanneer worden de tickets verstuurd?
Tickets voor Maistiid bestelt u via deze pagina. Nadat de betaling is afgerond ontvangt u een e-mail met daarin de bevestiging van uw bestelling en een link naar de tickets in PDF formaat.
Enkele dagen voorafgaand aan de voorstelling ontvangt u van ons een e-mail met actuele informatie over bijvoorbeeld de coronamaatregelen die op dat moment gelden en de locatie.

Is Maistiid toegankelijk voor mensen die slecht ter been of rolstoelgebonden zijn?
Het terrein van Maistiid is minder geschikt om te betreden met een rolstoel. Bent u slecht ter been of rolstoelgebonden, dan verzoeken we u om vroegtijdig contact met ons op te nemen. Graag kijken we samen of er iets mogelijk is.
Helaas is er op het terrein geen invalidetoilet aanwezig.

Mag ik zelf kiezen waar ik zit op de tribune?
Nee, u mag niet zelf kiezen waar u gaat zitten op de tribune. Om de anderhalvemeterregel en de doorstroom van het publiek te bewaken wordt u bij binnenkomst geplaceerd door onze publieksbegeleiders

Kleding en slecht weer

Hoe kan ik me qua kleding voorbereiden op de voorstelling?
U kunt zich voorbereiden op de voorstelling door het weerbericht te volgen en daarop passende kleding aan te trekken. Zeker later op de avond kan het flink afkoelen.
Maistiid wordt gespeeld in een letterlijk maïsveld. Laarzen of stevige schoenen die vies mogen worden zijn daarom aan te raden.

Wat gebeurt er bij slecht weer?
De voorstellingen gaan in principe altijd door, tenzij de weersomstandigheden echt heel slecht zijn. Bij harde regen, storm en onweer wordt de voorstelling verzet of afgelast. Hiervoor hebben we uit voorzorg een aantal reservedata klaar staan.

Mocht een voorstelling door omstandigheden niet door gaan, dan wordt dit op de dag van de voorstelling tussen 18:00 en 19:00 uur bekend gemaakt op de website en social media van WIG Producties. Uiteraard worden ook de bezoekers van de desbetreffende voorstelling ook benaderd. De gekochte tickets blijven geldig voor de reserveavond die dan gecommuniceerd wordt.

Het gaat regenen. Mag ik een paraplu mee?
Een beetje regen schrikt ons niet af. De tribune is niet overdekt, dus een regenjas is in dat geval geen overbodige luxe. In verband met de zichtlijnen is het op de tribune verboden om paraplu’s te gebruiken.

Welke coronamaatregelen worden er genomen?
Uiteraard hanteren wij de algemene richtlijnen van het RIVM. Op die manier willen wij een plezierige en veilige avond voor zowel ons publiek als onze medewerkers en vrijwilligers waarborgen. Daarom vragen we onze bezoekers zich ook bewust te zijn van de actuele maatregelen.

We vragen u rekening te houden met de anderhalvemeterregel. Hoest en nies alleen in uw elleboog. Er zullen diverse desinfectiepunten op het terrein aanwezig zijn.
Op de tribune wordt u geplaceerd door onze publieksbegeleiders. In de pauze zullen we u vragen om plaats te nemen in de Maïslounge.

Omdat het hele terrein zich in de buitenlucht bevindt en we de anderhalvemeterregel aanhouden, is het niet verplicht om op het terrein een mondkapje te dragen.

Moet ik een testbewijs of vaccinatiebewijs tonen bij de ingang?Nee, dit is niet verplicht. Zolang u in bezit bent van een geldig ticket en geen klachten heeft, bent u welkom bij Maistiid.

Horeca

Kan ik in de pauze een drankje halen?
Jazeker! In de pauze wordt u door onze publieksbegeleiding teruggebracht naar onze Maïslounge. Let op: consumpties kunt u hier alleen betalen met munten.
Om de anderhalvemeterregel te bewaken vragen we u om in de Maïslounge plaats te nemen op de daarvoor bestemde strobalen
Ook na afloop kunt u in de maislounge een drankje nuttigen.

Waar haal ik munten voor de Maïslounge?
De muntverkoop bevindt zich bij de ingang en in de pauze in de maïslounge. Wij hebben een sterke voorkeur voor betalingen per pin. Anders graag gepast geld meenemen; de munten kosten €2,00 en €3,00 per stuk.

Ik ben verhinderd, kan ik de tickets teruggeven?
Nee, aangeschafte tickets kunt u niet teruggeven. We staan wel toe dat je de tickets doorgeeft aan iemand anders.

Algemene voorwaarden
Het betreden van het terreid geschiedt geheel op eigen risico. WIG Producties is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van ongeval of diefstal.