Maistiid – Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe laat begint de voorstelling?
Alle voorstellingen beginnen om 20:15 uur.
U bent een half uur voor aanvang van de voorstelling welkom op het terrein.
Komt u aan na 20:15 uur, dan kunt u helaas niet meer worden toegelaten.

Hoe lang duurt de voorstelling? Zit er een pauze in de voorstelling?
De voorstelling duurt ongeveer één uur en drie kwartier.
In principe zit er een pauze in de voorstelling. Wanneer dit niet mogelijk is i.v.m. de coronamaatregelen zal de voorstelling zonder pauze gespeeld worden.
Tijdens de pauze kunt u genieten van een drankje in onze Maislounge.

Waar vindt de voorstelling plaats? Waar kan ik parkeren?
Maistiid wordt gespeeld in een maisveld bij Ryptsjerk. De exacte locatie en routebeschrijving ontvangt u enkele dagen voorafgaand aan de voorstelling per mail.
Als u op de fiets komt, kunt u deze kwijt bij de ingang van het terrein. Komt u met de auto, dan volgt u de P-borden naar de parkeerplaatsen. Er zijn parkeerwachters aanwezig om u te begeleiden.
Met het openbaar vervoer neemt u bus 51 vanuit Leeuwarden tot de halte Breedijk. Vanaf hier is het ongeveer 15 minuten lopen naar het terrein. De laatste bus terug richting Leeuwarden vertrekt om 23:48 uur. Voor actuele informatie over het busvervoer kijkt u op 9292ov.nl.

Hoe bestel ik tickets voor Maistiid? Wanneer worden de tickets verstuurd?
Tickets voor Maistiid bestelt u via deze pagina. Nadat de betaling is afgerond ontvangt u een e-mail met daarin de bevestiging van uw bestelling en een link naar de tickets in PDF formaat.
Enkele dagen voorafgaand aan de voorstelling ontvangt u van ons een e-mail met actuele informatie over bijvoorbeeld de coronamaatregelen die op dat moment gelden en de locatie.

Is Maistiid toegankelijk voor mensen die slecht ter been of rolstoelgebonden zijn?
Het terrein van Maistiid is minder geschikt om te betreden met een rolstoel. Bent u slecht ter been of rolstoelgebonden, dan verzoeken we u om vroegtijdig contact met ons op te nemen. Graag kijken we samen of er iets mogelijk is.
Helaas is er op het terrein geen invalidetoilet aanwezig.

Mag ik zelf kiezen waar ik zit op de tribune?
In principe mag u bij binnenkomst zelf een zitplaats uitzoeken. Hierbij vragen we u vooralsnog wel rekening te houden met de anderhalvemeterregels.
Indien de coronamaatregelen worden aangepast zou het kunnen voorkomen dat wij u wel moeten placeren. In dat geval wijst een publiekbegeleider u naar een plaats op de tribune. In de e-mail die u voorafgaand aan de voorstelling van ons ontvangt lichten we dit eventueel verder toe.

Wat gebeurt er bij slecht weer?
De voorstellingen gaan in principe altijd door, tenzij de weersomstandigheden echt heel slecht zijn. Bij harde regen, storm en onweer wordt de voorstelling verzet of afgelast.
Mocht een voorstelling door omstandigheden niet door gaan, dan wordt dit op de dag van de voorstelling tussen 18:00 en 19:00 uur bekend gemaakt op de website en social media van WIG Producties. Uiteraard worden ook de bezoekers van de desbetreffende voorstelling dan benaderd. De gekochte tickets blijven geldig voor de reserveavond die dan gecommuniceerd wordt.
U kunt zich voorbereiden op de voorstelling door het weerbericht te volgen en daarop passende kleding aan te trekken.

Welke coronamaatregelen worden er genomen?
Uiteraard hanteren wij de algemene richtlijnen van de overheid die op dat moment van kracht zijn. Op die manier willen wij een plezierige en veilige avond voor zowel ons publiek als onze medewerkers en vrijwilligers waarborgen. Daarom vragen we onze bezoekers zich ook bewust te zijn van de actuele maatregelen.
Het is lastig te voorspellen welke maatregelen in september van kracht zullen zijn, maar denkt u aan de anderhalvemeterregels, mondkapjesplicht, het desinfecteren van de handen, etc. Het is mogelijk dat we verplicht moeten gaan werken met controlevragen bij de ingang, negatieve testen en/of vaccinatiebewijzen. Vooralsnog geldt dat u welkom bent bij Maistiid met een vooraf geboekt ticket en wanneer u geen klachten heeft en niet recent in contact bent geweest met iemand die klachten heeft of positief getest is.

In de e-mail die u voorafgaand aan de voorstelling van ons ontvangt lichten we de actuele maatregelen verder toe. In alle gevallen vragen we u om de instructies van onze publieksbegeleiders te volgen.

Ik ben verhinderd, kan ik de tickets teruggeven?
Nee, aangeschafte tickets kunt u niet teruggeven. We staan wel toe dat je de tickets doorgeeft aan iemand anders.

Algemene voorwaarden
Het betreden van het terreid geschiedt geheel op eigen risico. WIG Producties is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van ongeval of diefstal.