Toch! – Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe laat begint Toch!? Hoe lang duurt de voorstelling?
Toch! begint om 20.30 uur. We adviseren u om 15 minuten voor aanvang aanwezig te zijn.
De voorstelling duurt 90 minuten. Er zit geen pauze in de voorstelling.

Is de ticketprijs inclusief consumptie?
Voor aanvang van de voorstelling krijgt u een kop koffie of thee aangeboden. Na afloop krijgt u een drankje aangeboden. Deze bestelling nemen wij van tevoren op zodat deze na de voorstelling voor u klaar staat. Verdere consumpties zijn voor eigen rekening, deze kunt u bestellen tegen contante betaling.

Is er een toilet aanwezig?
Hoewel er een toilet aanwezig is vragen we u vriendelijk zoveel mogelijk thuis van het toilet gebruik te maken alvorens de voorstelling te bezoeken.

Zijn de tickets geplaceerd?
Toch! heeft vrije zit, u mag dus zelf uw plaats uitzoeken. Hierbij vragen we u wel rekening te houden met de anderhalve meter maatregelen.

Hoe kom ik bij de locatie? Waar kan ik parkeren?
Toch! wordt gespeeld in de tuin van WIG Producties, aan de Binnendijk 86 te Ryptsjerk.

De fiets kunt u kwijt vlak naast de ingang naar het terrein. Als u met de auto komt, volgt u de P-borden.
Komt u met openbaar vervoer? Met lijn 51 stapt u uit bij halte Breedijk, het is dan nog ong. 8 minuten lopen.
De laatste bus richting Leeuwarden vertrekt om 23.48 uur. Meer informatie over het busvervoer kunt u vinden op 9292.nl

Welke coronamaatregelen gelden er op het terrein?
Uiteraard hanteren wij de algemene richtlijnen van de overheid. We vragen onze bezoekers hetzelfde te doen. Dit betekent anderhalve meter afstand bewaren, niezen en hoesten in de elleboog, papieren zakdoekjes gebruiken en regelmatig de handen wassen met water en zeep. Wanneer u zelf geen klachten heeft of niet in contact bent geweest met iemand met klachten, bent u welkom bij Toch!. Toch! is uitsluitend op reservering te bezoeken. Hiervoor kunt u online uw ticket bestellen.

Wat als het slecht weer wordt? Wat als er een hittegolf heerst?

Toch! wordt gespeeld in de achtertuin van WIG Producties. Hierdoor zijn we afhankelijk van het weer.
De komende dagen gaat het prachtig warm zomerweer worden met zwoele avonden.  We raden u aan een flesje water mee te nemen. De voorstelling wordt gespeeld in een beschutte tuin in de schaduw. We doen er alles aan om zoveel mogelijk de steekmuggen te verwijderen.

De voorstelling gaat in principe altijd door, behalve als de weersomstandigheden echt heel slecht zijn. Bij harde regen, storm en onweer wordt de voorstelling afgelast of verzet. Op onze website kunt u lezen of de voorstelling doorgaat. Ook sturen we u een mail met informatie over de afgelasting en de reservedatum. Mocht het tijdens de voorstelling slecht weer worden dan kunnen we tijdelijk stoppen en bestaat er een mogelijkheid om te schuilen. U kunt zich voorbereiden op de voorstelling door het weerbericht te volgen en daarop passende kleding aan te trekken.

Wat als ik ben verhinderd, kan ik de kaarten teruggeven?
Nee, aangeschafte kaarten kun je niet teruggegeven. Je mag ze wel doorgeven aan iemand anders.

Wat gebeurt er als een voorstelling wordt afgelast?
In eerste instantie zullen we een voorstelling proberen te verzetten. Wanneer dit niet lukt, heeft u bij een afgelaste voorstelling de volgende opties:

Optie 1 – Voucher
Wij zetten de waarde van uw kaartjes om in een digitaal vouchertegoed. Hiermee helpt u ons om de economische klap van de effecten in de culturele sector op te vangen. Hierdoor kan er weer volop gewerkt worden aan nieuwe producties in de toekomst. Zo heeft u nog iets moois in het vooruitzicht!

Optie 2 – Donatie
U kunt het bedrag omzetten in een donatie/gift. Met uw bijdrage helpt u mee het  aanbod van WIG op peil te houden zodat wij straks samen weer voorstellingen kunnen maken en presenteren. En draagt u bij aan het behoud van WIG voor nu en de volgende generaties.

Optie 3 – Restitutie
Mocht u desondanks geen voucher willen ontvangen, dan kunt u er ook voor kiezen om het aankoopbedrag terug te laten storten op uw rekening.

In het geval van een afgelaste voorstelling krijgt u van ons bericht over bovenstaande opties.

Is het terrein geschikt voor rolstoelgebruikers?
Het terrein is geschikt om te betreden met een rolstoel. Er is echter geen invalidentoilet aanwezig op het terrein.

Het betreden van het terrein geschiedt geheel op eigen risico. WIG Producties is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van ongeval of diefstal.